Disable Preloader

Novosti

Ove godine se Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik uključila u projekt Olimpijada čitanja koji već dugi niz godina uspješno provodi Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica, a projekt je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Cilj Olimpijade čitanja je potaknuti djecu na čitanje knjiga u slobodno vrijeme, na usavršavanje vještine čitanja, razumijevanje pročitanog i stjecanje navike dolaska u knjižnicu.


Danas je službeno započela prva Olimpijade čitanja i na Dječjem odjelu Knjižnice može se preuzeti dnevnik čitanja u kojem će se voditi evidencija o svim pročitanim knjigama. Svaka pročitana knjiga nosi jedan bod, a prilikom vraćanja knjige i podizanja nove, naši djelatnici na Dječjem odjelu će u dnevnik zalijepiti prigodnu naljepnicu kako bismo pratili uspjeh svih sudionika.


Nakon završetka Olimpijade, 31. kolovoza, bodovi se zbrajaju, a u rujnu će se održati završna svečanost na kojoj će se dodijeliti diplome i medalje najuspješnijim sudionicima. Bit će to prilika da se okupimo, proslavimo i nagradimo čitanje, trud i rad svih sudionika!


Na mrežnoj stranici Olimpijade čitanja može se napraviti osobni profil, pretraživati knjige, pisati komentare za svaku pročitanu knjigu i pratiti uspjeh. Ova stranica pruža mogućnost da se djeca još više uključe u Olimpijadu čitanja i povežu s drugim mladim čitateljima.


Hvala svima koji su se nam se pridružili u ovom ljetnom izazovu!
Natrag
scroll to top